Cadix A5


 

  • Programma: Ontwerp bouwblok A5 Cadixwijk Eilandje, residentieel en kantoren

  • Ligging: Antwerpen, BE

  • Jaar: 2015

  • Status: Wedstrijd

  • Samenwerkingsverband: Team Alta Build: B-Architecten NV; Bevk Perovic Arhitekti D.O.O.; Land bvba; Cenergie cbva; D+A Consult NV


 


De locatie bevindt zich op een knooppunt tussen vier verschillende gebieden met een eigen sfeer: ‘waterfront’, ‘city life’, ‘mini-suburbia’ en ‘boulevard’. De verschillende zijdes van het bouwblok krijgen daardoor elk een ander profiel en programma. Het doel is om een vernieuwend gebouw te ontwikkelen dat een belangrijke schakel en baken zal zijn voor de nieuwe Cadixwijk. Het gaat om een project waar actief geleefd, gewoond, gewerkt en gewinkeld zal worden, mede dankzij de publieke ruimtes op de gelijkvloerse verdieping. De ‘KOP van CADIX’ is een krachtige compositie van geschakelde gebouwen, waarbij de hoogtes van de hoeken van het nieuwe bouwblok zich richten naar de respectievelijke kroonlijsthoogtes van de omliggende gebouwen. Een nauwkeurig evenwicht is gezocht tussen een sterk volume als antwoord op de tegenoverliggende woontorens en tevens een subtiele verankering in het omliggend stedelijk weefsel. De daken van verschillende geschakelde gebouwdelen vormen een landschap van weelderige daktuinen. In het hart van het bouwblok bevindt zich het opgetilde park. Het is een semi-pubieke tuin voor alle bewoners van de site met uitzicht op het Kattendijkdok.